A, zašto ne probati?


Restoran "Park Prinčeva", skriven u samom vrhu Starog grada je mjesto gdje su se uvijek željno okupljali pjesnici, boemi, putnici namjernici i svi oni koji nose Sarajevo u svome srcu. 

Otvoren je u ljeto 2001. godine, broji više od 50 uposlenika i kao takav do danas uspijeva zadržati prestižan ugled kako među domaćim, tako i među stranim gostima.

U svome zatvorenom dijelu raspolaže sa 200, a u prirodnom ambijentu ljetne bašte sa 450 mjesta. Gostima je obezbjeđen parking sa 70 parking mjesta.

Enterijer restorana, brižljivo dizajniran, kao i prirodno okruženje same ljetne bašte,teško da može ikoga ostaviti ravnodušnim,te zasigurno može odgovoriti najizbirljivijim ukusima i željama cijenjenih posjetilaca. 

Ukoliko pokušate, dok sjedite na terasi restorana, na trenutak se uistinu možete osjecati kao pravi princ i princeza. Sve to prožima velika uslužnost osoblja, muzičara i čarolije u promatranju panorame grada na Miljacki.

A, šta vidjeti?

Grad gdje su kulture istoka i zapada ostavile značajne tragove i zato što je moguće, bez čitanja nekog štiva, pročitati istoriju grada kroz promatranje nebrojenih građevina iz turskog, austrougarskog i modernog doba.


Baš iz tog razloga, boravak u "Parku Prinčeva" ostavlja na goste poseban dojam o gradu, o Bosni, o Evropi nekada, o istoriji.

I na kraju, kada sa uzdahom napustite ovo lijepo mjesto, moguće je da sasvim, sasvim tiho i u daljini čujete stihove našeg cijenjenog pjesnika Sejfudina Tanovica:

...i kad sam van Sarajeva
ja sanjam o Sarajevu,
i kad sam u Sarajevu
ja sanjam o Sarajevu...

   
Iza Hrida br. 7, Sarajevo,
Tel: ++ 387 61 222 708;
Fax: ++ 387 33 532 403;
email: info@parkprinceva.ba
Rezervacije svaki dan putem telefona

Nagrade:
3. mjesto - Zlatna turistička ruža BiH 2006 wifi

Share